Voor het opstellen van de jaarrekening voor jouw eenmanszaak, V.O.F., B.V. of Stichting ben je bij MANDS aan het juiste adres. De jaarrekening wordt op basis van geldende wet- en regelgeving opgesteld. De jaarrekening is de financiële verantwoording van je onderneming. Het document is een belangrijke bron van informatie voor jou, de bank of de fiscus. Voor de samenstelling van de jaarrekening is de nodige deskundigheid vereist. Tevens is het van belang dat gedurende het jaar de administratie actueel wordt bijgehouden.

De jaarrekening bestaat uit een balans en een winst- en verliesrekening, inclusief de benodigde toelichtingen. De vergelijkende cijfers worden door ons voor elk jaarrekening opgenomen, zodat je tevens inzicht hebt in het verleden, waardoor je in staat bent om je onderneming bij te sturen waar nodig.

De omvang en grootte van je bedrijf speelt een rol bij de opstelling van de jaarrekening. Heb je een eenmanszaak, vennootschap onder firma of een kleine rechtspersoon (B.V., stichting of vereniging)? Dan kan je volstaan met een verkorte jaarrekening in plaats van een uitgebreide jaarrekening.

Soms vereist de wet dat een jaarrekening verplicht samengesteld dient te worden van een onderneming. Mocht je onderneming verplicht zijn een jaarrekening en deponerings-stukken samen te stellen, dan zorgen wij er voor dat deze rapportages aan alle wettelijke vereisten voldoen. Tevens kunnen wij – op verzoek – periodieke cijfers (bijvoorbeeld kwartaal-rapportages) samenstellen van je onderneming. Zo krijg je tussentijds een helder beeld van de financiële situatie van jouw onderneming.

Het verzorgen van de jaarrekening doen we niet alleen voor bestaande klanten. Soms kiezen ondernemers ervoor om hun volledige administratie zelf te verzorgen. Wij zorgen dan voor een controle op de ingeboekte mutaties, en geven een samenstellingsverklaring af.

Wij bezitten de benodigde deskundigheid en ervaring om de jaarrekening voor te bereiden en op te stellen conform de geldende wet- en regelgeving. Geïnteresseerd in onze diensten? Vul dan het contact formulier in. Een adviseur van ons zal direct contact met je opnemen. Wil je liever snel een korte vraag stellen? Via onze chat applicatie kan je live chatten met één van onze medewerkers.