EXPERTISE IN DE TRANSPORTSECTOR

Wij ontzorgen transportondernemers. We staan de ondernemers bij in hele praktische oplossingen maar ook in strategische uitdagingen. We helpen bijvoorbeeld bij het zo optimaal mogelijk regelen van alles rondom fiscale wet- en regelgeving, richten de financiële administratie effectief in en schuiven aan als gesprekspartner bij complexe vraagstukken. De transportsector is een van de sectoren die zeer dynamisch is. Om snel aan te kunnen passen aan de steeds snellere veranderingen zijn kennis van de markt en regelgeving cruciaal. Wij kunnen u ondersteunen bij de huidige en toekomstige uitdagingen.

 

RUIME KLANTENPORTEFEUILLE

Wij hebben een grote verscheidenheid aan klanten in de transportsector:

  • pakketkoeriers
  • verhuisbedrijven
  • transportbedrijven
  • internationale transportbedrijven

 

EUROVERGUNNING

De Eurovergunning is de ondernemersvergunning voor transportbedrijven, de niwo. Bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg, moeten in bezit zijn van de Eurovergunning. Wilt u een bedrijf starten in het beroepsgoederenvervoer over de weg, dan moet u dus eerst een Eurovergunning aanvragen. Beroepsgoederenvervoer is het tegen betaling vervoeren van goederen in opdracht van derden. De vergunningplicht geldt voor nationaal en internationaal vervoer met voertuigen met een laadvermogen van meer dan 500 kg. Het laadvermogen staat vermeld op het kentekenbewijs.
U bent volgens de NIWO kredietwaardig als  u over voldoende middelen beschikt voor een correcte start en voortgang van de onderneming. U moet beschikken over een bedrijfskapitaal van minimaal 9.000 euro als u één voertuig inzet plus 5.000 euro voor elk extra voertuig dat u inzet.

Stel dat u bijvoorbeeld drie voertuigen heeft, dan is de berekening als volgt: 9.000 + 2 x 5.000 = 19.000 euro. Het kapitaal moet aanwezig zijn in de vorm van risicodragend vermogen.

U kunt uw kredietwaardigheid uitsluitend aantonen met een (openings)balans eventueel aangevuld met een vermogensopstelling, en een verklaring van een lid van de NOAB. Deze verklaring moet zijn opgesteld volgens de bepalingen in het ‘Onderzoeksprotocol aanvraag en verlenging Eurovergunning’, waarover deze deskundigen beschikken. Daar MANDS NOAB lid is,  hebben wij de bevoegdheid om een verklaring af te geven.

 

CONTACT

Geïnteresseerd in onze diensten? Vul dan het contact formulier in. Een adviseur van ons zal direct contact met je opnemen. Wilt u liever snel een korte vraag stellen? Via onze chat applicatie kunt u live chatten met één van onze medewerkers.