Ben je op zoek naar een NIWO vermogensopstelling?

Voor de aanvraag of verlenging van je NIWO vergunning moet je de kredietwaardigheid aantonen middels een jaarrekening of een vermogensopstelling.

Wanneer is een vermogensopstelling vereist?

In sommige gevallen dien je een vermogensopstelling te overhandigen bij je aanvraag of verlenging van je NIWO vergunning. Hieronder tref je deze aan:

  • Jaarrekening is niet aanwezig
  • Er is wel een jaarrekening, maar het vermogen is niet voldoende

Ben je pas gestart of wil je gaan starten als transportondernemer? Dan heb je uiteraard nog geen jaarrekening. In dit geval zou je een vermogensopstelling moeten laten opstellen.

Je bent reeds langer actief, maar het eigen vermogen is niet voldoende. Stel dat je 3 NIWO vergunningen wilt aanvragen. Dan zou je 2 x €5.000 en 1 x €9.000 (totaal €19.000) als vermogen moeten hebben. Indien het eigen vermogen in de jaarrekening niet voldoende is, dan kan je een dergelijke opstelling laten opmaken.

Wat is een vermogensopstelling?

Een vermogensopstelling is niks anders dan een overzicht van je vermogen. In de jaarrekening wordt dit ook wel het eigen vermogen genoemd.

Voor een eenmanszaak is dit recht toe recht aan. Een storting of opname, en de winst bepalen uiteindelijk het eigen vermogen.

Bij een BV kan het eigen vermogen ook bestaan uit een agioreserve en winstreserve. Ook kan een achtergestelde lening als risicodragen vermogen opgenomen worden. We leggen het je graag verder uit.

Voor de NIWO dien je de opstelling altijd samen met een samenstellingsverklaring op te sturen. Anders wordt deze niet in behandeling genomen.

De vermogensopstelling online geregeld

 

^
Op afstand? Geen probleem

Jij levert alle documenten aan via e-mail en wij gaan ermee aan de slag.

^
Binnen 48 uur geregeld

Binnen 2 dagen is je NIWO verklaring geregeld.

^
700+ tevreden klanten

Met trots hebben we meer dan 700 NIWO verklaringen verstrekt!

Wil jij een NIWO vergunning aanvragen?

Vraag direct een offerte aan!

Ontvang binnen enkele uren een geheel vrijblijvend offerte! We kunnen zeer snel schakelen, waardoor je binnen 48 uur de NIWO vermogensopstelling kan ontvangen.

 

Snel schakelen en direct regelen? 

Voorbeeld vermogensopstelling NIWO voor de eenmanszaak

De opstelling voor de NIWO is bij een eenmanszaak makkelijk te bepalen. Alle opnamen, stortingen en de winst binnen je bedrijf vormen uiteindelijk het risicodragend vermogen bij een eenmanszaak. Ook kan een eventuele meerwaarde van je eigen woning meegerekend worden. Hiervoor zijn er aanvullende eisen.

vermogensopstelling niwo voor eenmanszaak

Voorbeeld vermogensopstelling NIWO voor de BV

Bij een BV geeft de opstelling uiteindelijk ook het totale vermogen van de BV aan. Het verschil met de eenmanszaak is dat er bij een BV een aantal andere posten deel uitmaken van het risicodragen vermogen. Zie hieronder voor een voorbeeld.

vermogensopstelling niwo voor de BV

MANDS voor de vermogensopstelling

De vermogensopstelling inclusief de samenstellingsverklaring kunnen we voor een startende onderneming voor een vast tarief verzorgen. Voor een bestaande onderneming ontvangen we graag de jaarcijfers, waarna we een offerte op maat kunnen opmaken.

vanaf € 375

Welke eisen gelden er voor de vermogensopstelling?

Uit de vermogensopstelling dient duidelijk het volgende naar voren te komen:

  • Het aanwezige risicodragend vermogen
  • Aantal vrachtauto’s waarvoor een NIWO  vergunning wordt aangevraagd.
  • De opstelling dient ondertekend te worden door de transportondernemer.

Wat dien je in te vullen op het aanvraagformulier?

Uiteindelijk moet je het aanvraagformulier voor de NIWO vergunning gaan invullen. Hierin dien je dezelfde aantal voertuigen en het risicodragend vermogen aan te geven, dat ook uit je opstelling blijkt.

Ondernemen is jouw ding; Boekhouden iets minder. Logisch.

Daarom zijn wij er. We helpen je graag verder.

Start een gesprek

010 – 818 32 63

Contact

Goudsesingel 249

3031 EL Rotterdam

made with ♥ in Rotterdam