Niwo – alles op direct geregeld

Een van de eisen voor de aanvraag of verlenging van een niwo vergunning is dat je de verklaring niwo dient aan te tonen, dit is het geval volgens de NIWO als  je over voldoende middelen beschikt. Dit kan je aantonen door een verklaring niwo aan te leveren bij je eurovergunning aanvraag via de Niwo.

Je dient te beschikken over een bedrijfskapitaal van minimaal € 9.000 als je één voertuig inzet plus € 5.000 voor elk extra voertuig dat je inzet. Stel dat je bijvoorbeeld drie voertuigen hebt en dus 4 vergunningen wilt aanvragen, dan is de berekening als volgt: € 9.000 + 3 x € 5.000 = € 24.000. Het kapitaal moet aanwezig zijn in de vorm van risicodragend vermogen.

Binnen 1 dag geregeld de Niwo kredietwaardigheid!

Op afstand geregeld

Alle documenten lever je via e-mail aan, de rest doen wij!

Z

700+ klanten

700+ transportondernemers hebben al een verklaring geregeld via Mands

}

Binnen 24 uur geregeld

Binnen 1 werkdag verstrekken wij de verklaring.

Expertise

We hebben jarenlange ervaring en expertise in de transportbranche.

Oplossingsgericht

We denken graag met je mee en zoeken naar oplossingen.

niwo kredietwaardigheid eurovergunning

Wat zijn de tarieven?

Om een verklaring niwo te kunnen afgeven, moeten wij een aantal bescheiden ontvangen. Indien wij de genoemde documenten ontvangen, kunnen wij snel schakelen en binnen 2 tot 3 dagen je voorzien van een verklaring t.b.v. je NIWO Eurovergunning aanvraag.

Via MANDS ben je voor € 375,- excl. BTW voorzien van een verklaring die je kunt gebruiken voor de Niwo indien je een recent opgerichte onderneming hebt. De werkzaamheden die wij voor bestaande ondernemingen moeten uitvoeren, omvatten meer aspecten die gecontroleerd dienen te worden en kunnen per onderneming verschillen, hierdoor kunnen wij geen vaste prijzen hanteren voor bestaande ondernemingen die een verklaring NIWO nodig hebben.

Wat leveren wij voor uw aanvraag bij Niwo?

Indien je een eurovergunning moet aanvragen of verlengen, dan heb je een verklaring niwo nodig. Nadat wij de stukken hebben ontvangen en onze werkzaamheden hebben afgerond, ontvang je de volgende stukken:

  • (Openings)balans
  • Vermogensopstelling
  • Samenstellingsverklaring

De bovengenoemde documenten kan je opsturen bij de aanvraag of verlenging van je eurovergunning. Wij kunnen onze diensten online c.q. op afstand uitvoeren.

Recent opgerichte bedrijf en Niwo

Indien je onlangs een onderneming hebt gestart en een Eurovergunning wilt aanvragen, dan kunnen wij een openingsbalans en een vermogensopstelling voor je samenstellen. Via MANDS ben je voor € 375,- excl. BTW voorzien van een verklaring die je kunt gebruiken voor de NIWO. Onze tarieven zijn simpel en duidelijk. Hieronder tref je een overzicht van de benodigde stukken aan:

  • KvK Uittreksel
  • Kopie ID (foto en BSN afgeschermd)
  • Bankafschrift waarmee het vermogen van minimaal € 9.000 aangetoond kan worden

Wil je direct van onze diensten gebruik maken, vul dan je gegevens in via het contactformulier en wij doen de rest.

Bestaande bedrijf en Niwo

Indien je een bestaande onderneming hebt en een Eurovergunning wilt aanvragen of verlengen, dan hebben wij meer informatie en documentatie nodig om je te kunnen voorzien van een verklaring ten behoeve van de NIWO. De omvang en aspecten verschillen per transportondernemer. Als erkende adviseurs dienen wij deze onderdelen te controleren op juistheid en volledigheid, alvorens wij een verklaring mogen verstrekken. Zo kan de ene transportondernemer gebruik maken van een achtergestelde lening, personeel in dienst hebben en kunnen er leasecontracten aanwezig zijn. Deze onderdelen en meer dienen door de adviseur gecontroleerd worden, zodoende het risicodragend vermogen vast te kunnen stellen.

Aangezien de werkzaamheden per transportondernemer zullen verschillen kunnen wij vooraf geen vaste prijs hanteren. Wat we wel doen is dat we allereerst de stukken opvragen, deze bekijken en aan de hand hiervan een offerte opmaken. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij zullen direct je vraag in behandeling nemen.

Wat behoort tot het risicodragend vermogen?

Als risicodragend vermogen worden in ieder geval de volgende posten in aanmerking genomen:

Hoe kan je de Niwo kredietwaardigheid aantonen?

Je kan de kredietwaardigheid uitsluitend aantonen met een (openings)balans eventueel aangevuld met een vermogensopstelling, en een verklaring van een lid van NOAB. MANDS is lid van deze organisatie. Wij kunnen je dan ook voorzien van de benodigde documenten.

Deze verklaring moet zijn opgesteld volgens de bepalingen in het ‘Onderzoeksprotocol aanvraag en verlenging Eurovergunning’, waarover deze deskundigen beschikken.

Wat is de Eurovergunning?

De Eurovergunning is de ondernemersvergunning voor transportbedrijven. Bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg, moeten in het bezit zijn van de Eurovergunning (NIWO vergunning). Wil je een bedrijf starten in het beroepsgoederenvervoer over de weg, dan moet je dus eerst een Eurovergunning aanvragen.

Beroepsgoederenvervoer is het tegen betaling vervoeren van goederen in opdracht van derden. Het grotendeel van de transportbedrijven en koeriersbedrijven vallen onder deze categorie. De vergunningplicht geldt voor nationaal en internationaal vervoer met voertuigen met een laadvermogen van meer dan 500 kg. Het laadvermogen staat vermeld op het kentekenbewijs. Een van de voorwaarden is dat een verklaring NIWO kredietwaardigheid moet worden opgesteld.

Geïnteresseerd in onze diensten? Wij kunnen onze diensten online c.q. op afstand uitvoeren. Vul dan het contact formulier in. Een adviseur van ons zal direct contact met je opnemen.

Wat zijn de overige voorwaarden?

Om een NIWO vergunning aan te vragen, zijn er naast de kredietwaardigheid eis nog een aantal andere voorwaarden. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld:

  • Aanwezigheid van een vervoersmanager
  • Aantonen betrouwbaarheid middels een VOG
  • Aanvraagformulieren Niwo

Bekijk via deze pagina het totaalpakket aan benodigdheden tot in de detail, en ga meteen goed van start.

Ondernemen is jouw ding; Boekhouden iets minder. Logisch.

Daarom zijn wij er. We helpen je graag verder.

Start een gesprek

010 – 818 32 63

Contact

Goudsesingel 249

3031 EL Rotterdam

Stuur een bericht

info@mands.nl

contactformulier

made with ♥ in Rotterdam