Expertise transportsector

Wij ontzorgen transportondernemers. We staan de ondernemers bij in hele praktische oplossingen maar ook in strategische uitdagingen. We helpen bijvoorbeeld bij het zo optimaal mogelijk regelen van alles rondom fiscale wet- en regelgeving, richten de financiële administratie effectief in en schuiven aan als gesprekspartner bij complexe vraagstukken. De transportsector is een van de sectoren die zeer dynamisch is. Om snel aan te kunnen passen aan de steeds snellere veranderingen zijn kennis van de markt en regelgeving cruciaal. Wij kunnen je ondersteunen bij de huidige en toekomstige uitdagingen.

Wil jij een niwo vergunning halen? Bekijk dan onze checklist om een niwo vergunning te halen. Je weet meteen wat je allemaal moet regelen.

Ruim klantenportefeuille

Wij hebben een grote verscheidenheid aan klanten in de transportsector:

 • pakketkoeriers
 • verhuisbedrijven
 • transportbedrijven
 • internationale transportbedrijven

Binnen 1 dag geregeld de Niwo aanvraag Eurovergunning

Op afstand geregeld

Alle documenten lever je via e-mail aan, de rest doen wij!

Z

700+ klanten

700+ transportondernemers hebben al een verklaring geregeld via Mands

}

Binnen 24 uur geregeld

Binnen 1 werkdag verstrekken wij de verklaring.

Expertise

We hebben jarenlange ervaring en expertise in de transportbranche.

Oplossingsgericht

We denken graag met je mee en zoeken naar oplossingen.

niwo kredietwaardigheid eurovergunning

Eurovergunning Niwo Transport

Een van de eisen voor de aanvraag of verlenging van een niwo vergunning is dat je de samenstellingsverklaring niwo dient aan te tonen, dit is het geval volgens de NIWO als  je over voldoende middelen beschikt. Dit kan je aantonen door een accountantsverklaring niwo aan te leveren bij je eurovergunning aanvraag via de Niwo.

Je moet beschikken over een bedrijfskapitaal van minimaal € 9.000 als je één voertuig inzet plus € 5.000 voor elk extra voertuig dat je inzet. Stel dat je bijvoorbeeld drie voertuigen hebt en dus 3 vergunningen wilt aanvragen, dan is de berekening als volgt: € 9.000 + 2 x € 5.000 = € 19.000. Het kapitaal moet aanwezig zijn in de vorm van risicodragend vermogen.

Wat leveren wij?

Indien je een eurovergunning moet aanvragen of verlengen, dan heb je een samenstellingsverklaring niwo nodig. Nadat wij de stukken hebben ontvangen en onze werkzaamheden hebben afgerond, ontvang je de volgende stukken:

 • (Openings)balans
 • Vermogensopstelling
 • Samenstellingsverklaring

De bovengenoemde documenten kan je opsturen bij de aanvraag of verlenging van je eurovergunning. Wij kunnen onze diensten online c.q. op afstand uitvoeren.

Recent opgerichte onderneming en Niwo

Indien je onlangs een onderneming hebt gestart en een Eurovergunning wilt aanvragen, dan kunnen wij een openingsbalans en een vermogensopstelling voor je samenstellen. Via MANDS ben je voor € 375,- excl. BTW voorzien van een verklaring die je kunt gebruiken voor de Niwo. Onze tarieven zijn simpel en duidelijk. Hieronder tref je een overzicht van de benodigde stukken aan:

 • KvK Uittreksel
 • Kopie ID
 • Bankafschrift waarmee het vermogen van minimaal € 9.000 aangetoond kan worden

Wil je direct van onze diensten gebruik maken, vul dan je gegevens in via het contactformulier en wij doen de rest.

Bestaande onderneming en Niwo

Indien je een bestaande onderneming hebt en een NIWO aanvraag Eurovergunning wilt indienen, dan hebben wij meer informatie en documenten nodig om je te kunnen voorzien van een samenstellingsverklaring niwo. Dit is echter per onderneming afhankelijk. Zo kan je bijvoorbeeld een achtergestelde lening hebben, personeel indienst hebben en kunnen er leasecontracten aanwezig zijn.

Hierdoor kunnen wij niet vooraf een vaste prijs hanteren. Wat we wel doen is dat we allereerst de stukken opvragen, deze bekijken en aan de hand hiervan een offerte opmaken. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij zullen direct je vraag in behandeling nemen.

Wat zijn de Niwo voorwaarden?

Hieronder tref je een overzicht voor het aanvragen van een niwo vergunning. Indien je alle stappen volgt, dan kan je een niwo vergunning direct aanvragen via de niwo.

 

 • 1: je moet in het bezit zijn van de vakdiploma’s. Indien jezelf geen vakdiploma’s hebt, dan moet er iemand in de onderneming aanwezig zijn die als vervoersmanager kan werken.
 • 2: via de kamer van koophandel dien je de vervoersmanager als gevolmachtigde in te schrijven in jouw bedrijf
 • 3: je moet een verklaring omtrent gedrag aantonen (VOG)
 • 4: er dient een openingsbalans of vermogensopstelling aanwezig te zijn, waarbij je een kapitaal/eigen vermogen kunt aantonen van minimaal € 9.000. Dit kan je via mands laten verzorgen.

Welke documenten heb je nodig?

Om de aanvraag of verlenging van je niwo vergunning direct correct te regelen, dien je de volgende stukken op te sturen:

 

Paychecked en transport

Paychecked in Transport is door TLN en EVO opgezet als een keurmerk waarmee transportbedrijven kunnen aantonen dat zij hun werknemers het juiste loon betalen. Dat betekent dat bedrijven vanaf 1 januari 2017 moeten voldoen aan bepaalde eisen en dat er door middel van een audit wordt gecontroleerd of bedrijven voldoen aan de gestelde eisen

Aanmelden Paychecked begeleiding

Wil je jouw onderneming aanmelden bij Paychecked in transport om de keuring binnen te krijgen, dan dien je het een en ander paraat te hebben alvorens de inspectie kan plaatsvinden. Wij werken samen met inspectie instellingen en kunnen het voorwerk voor jou ‘keuring proof’ maken. Wij kennen de norm en kunnen je juist en tijdig adviseren over te nemen acties om met succes Paycheck gekeurd te worden.

Wij kunnen onze werkzaamheden voor de Paychecked online c.q. op afstand uitvoeren.

Ondernemen is jouw ding; Boekhouden iets minder. Logisch.

Daarom zijn wij er. We helpen je graag verder.

Start een gesprek

010 – 818 32 63

Contact

Goudsesingel 249

3031 EL Rotterdam

Stuur een bericht

info@mands.nl

contactformulier

made with ♥ in Rotterdam