Moet je binnenkort je NIWO vergunning verlengen? Geen nood. We loodsen je er doorheen!

 

De NIWO vergunning is 5 jaar geldig. Voor de einddatum moet je de NIWO vergunning verlengen van je bedrijf. Dit betekent dan ook dat je nogmaals de richtlijnen moet volgen, en moet voldoen aan alle vereisten en voorwaarden. Dit geldt ook wanneer je jouw NIWO vergunningen wilt uitbreiden. Onze experts hebben jarenlange ervaring in de transportsector en loodsen je er zo doorheen!

NIWO vergunning verlengen vanaf € 475

 

^
Op afstand? Geen probleem

We kunnen onze diensten op afstand verzorgen.

^
Binnen 24 uur geregeld

Binnen 1 dag de NIWO verklaring geregeld.

^
700+ tevreden klanten

Met trots hebben we meer dan 700 NIWO verklaringen verstrekt!

^
Expertise in transport

Al jaren toonaangevend en de nr. 1 transport boekhouder van NL!

^
Vanaf € 475 geregeld

NIWO vergunning verlengen of uitbreiden vanaf € 475.

^
Oplossingsgericht

Kom je er niet uit? Geen probleem. We helpen je graag verder.

NIWO vergunning verlengen voor een vaste prijs. 

Vraag direct een offerte aan!

Ontvang binnen enkele uren een geheel vrijblijvend offerte! We kunnen zeer snel schakelen, waardoor je binnen 24 uur de NIWO kredietwaardigheid kan aantonen.

 

Snel schakelen en direct regelen? 

Bel of mail ons. We helpen je graag verder!

NIWO vergunning verlengen en de kredietwaardigheid

Je wilt de NIWO vergunning verlengen en dient nogmaals je kredietwaardigheid aan te tonen. Geen paniek. Wij helpen je graag verder.

Je dient de jaarcijfers of de tussentijdse balans op te sturen richting de NIWO. Deze dient aangevuld te worden met een vermogensopstelling en een samenstellingsverklaring van een NBA accountant, een NOAB kantoor of een RB kantoor. Wij zijn een NOAB kantoor en kunnen de aanvullende documenten voor je in orde maken.

De werkzaamheden die wij voor het verlengen van de NIWO vergunning moeten uitvoeren, omvatten meer controlewerkzaamheden en kunnen per onderneming verschillen. Het komt erop neer dat we de jaarcijfers of de tussentijdse cijfers dienen te controleren. Tot 1 oktober van een lopend jaar mag je nog de jaarcijfers van 2 jaar terug gebruiken.

De omvang van onze werkzaamheden is dus per situatie anders. Hierdoor kunnen wij geen vaste prijzen hanteren voor bestaande ondernemingen die de NIWO verklaring nodig hebben. Door het invullen van ons offerte aanvraagformulier krijgen we een beter inzicht van de situatie. Aan de hand hiervan kunnen we een offerte op maat opmaken, waarmee je de NIWO vergunning kunt verlengen.

Benodigde documenten :

 • Kopie ID bestuurder
 • Zakelijke bankafschriften
 • Grootboekkaarten
 • Aangiften BTW
 • Aanschaffacturen vervoermiddelen
 • Huur- en leasevereenkomsten
 • Gegevens salarisadministratie

Heb je vragen of wil je een van onze adviseurs spreken. Neem dan direct contact op.

NIWO kredietwaardigheid voorbeeld

Je kan de kredietwaardigheid van je onderneming op diverse manieren aantonen. We geven hieronder een aantal situaties weer, die van toepassing op jou kunnen zijn. Dan weet je meteen hoe je de NIWO vergunning kunt verlengen.

In beginsel geldt dat je over minimaal € 9.000 moet beschikken, indien je één NIWO vergunning wilt verlengen.

Wil je meerdere vergunningen verlengen? Dan dien voor elk extra voertuig € 5.000 aan eigen vermogen aangetoond te worden.

Voorbeeld

Stel dat je vier voertuigen hebt en dus 4 NIWO vergunningen wilt verlengen, dan is de berekening als volgt: € 9.000 + 3 x € 5.000 = € 24.000. Het kapitaal moet aanwezig zijn in de vorm van risicodragend vermogen.

De voorwaarden voor de NIWO vergunning verlenging

 • Een bedrijf moet een vervoersmanager hebben die vakbekwaam is. Dit kan je aantonen met het vakdiploma voor ondernemers in het goederenvervoer over de weg. Dit kan je via het CBR regelen.
 • De onderneming voert de activiteiten van het goederenvervoer vanuit een werkelijke en feitelijke locatie in Nederland uit. Voor een eenmanszaak  of ZZP’er is dit locatie het prive adres. 
 • De betrouwbaarheid van het bedrijf en de vervoersmanager moet je aantonen. Dit kan gedaan worden door een VOG aan te vragen.
 • Een onderneming moet voldoende financiële draagkracht hebben. Dit betekent in de praktijk dat het eigen vermogen minimaal €9000 dient te zijn. Het vermogen kan je eventueel nog aanvullen via een achtergestelde lening, een overwaarde van een koopwoning of een agiostorting. 

NIWO en coulanceregeling

De NIWO heeft een coulanceregeling voor de verlenging van je NIWO vergunning. Dit is mede door de Coronacrisis in het leven geroepen.

Stel dat je tijdelijk niet aan de voorwaarden voor het verlengen van je NIWO vergunning voldoet, dan wordt er een coulanceregeling toegepast. Je krijgt 2 maanden uitstel.

Dit geldt voor het aanleveren van de volgende stukken:

Procedure NIWO vergunning verlengen

Voor het verlengen van je NIWO vergunning dien je de volgende documenten aan te leveren:

 • Het diploma van de vervoersmanager
 • Een recente VOG van de eigenaar, vervoersmanager
 • Overeenkomst met je vervoersmanager

Daarnaast dien je zorg te dragen voor de betaling van de behandelkosten. De behandeltermijn van de NIWO is in beginsel 8 weken. Echter uit ervaring weten we dat de NIWO zeer snel kan schakelen, en binnen 2 weken jou kan voorzien van de benodigde informatie en beslissing.

Let op: een NIWO vergunning die niet tijdig verlengd wordt, kan gezien worden als een nieuwe aanvraag. Dus wees er tijdig bij.

NIWO vergunning verlengen en VOG

Er dient nogmaals een VOG aangeleverd te worden. Deze mag niet ouder zijn dan 2 maanden. 

Voor wie dien je een VOG aan te vragen? Indien het om een eenmanszaak of VOF gaat, dan geldt:

 • VOG van de eigenaar of eigenaren
 • VOG van de vervoersmanager

Gaat het om een BV? Dan geldt aanvullend dat je een VOG van de besloten vennootschap dient aan te leveren.

NIWO verlengen en kredietwaardigheid

Je kan jouw kredietwaardigheid op de volgende manieren aantonen:

 • Middels het aantonen van de jaarrekening
 • Voorlopige cijfers tot een bepaald datum (bijvoorbeeld cijfers t/m 30-06-2020)

Als blijkt dat jouw onderneming niet meer kredietwaardig is, dan wordt jouw verlengingsaanvraag afgewezen. Via ons kan je eventueel een prognose laten opstellen, waardoor je zes maanden uitstel kan krijgen. Je moet dan binnen deze 6 maanden aan kunnen tonen dat je weer kredietwaardig bent. Hiermee voldoe je uiteindelijk aan de eis van van financiële draagkracht.

Ook een boekhouder, maar geen NOAB?

We werken nauw samen met andere boekhouders. Ben je geen NOAB lid en wil je voor een klant van je een NIWO vergunning aanvragen of verlengen. We helpen je graag verder. Alle correspondentie loopt tussen ons, zonder tussenkomst van je klant.

Waarom een NOAB boekhouder?

Niet elke verklaring wordt door de NIWO geaccepteerd. Een verklaring van een boekhouder die geen NOAB lid is, wordt niet geaccepteerd. MANDS is volwaardig NOAB lid. Wij mogen deze verklaring wel verstrekken.

1

Stap 1: Niwo vergunning verlengen via het ondernemersloket

Je dient de verlengingsaanvraag via het ondernemersloket te doen. Bezoek hiervoor de website van het ondernemersloket. Hiervoor heb je wel een E-Herkenning nodig. Heb je nog geen E-Herkenning? Ook is het dan nog mogelijk de stukken via e-mail aan te leveren.

niwo vergunning verlengen
benodigde documenten voor je niwo vergunning verlenging

2

Stap 2: Documenten aanleveren NIWO vergunning verlengen

Je dient de hierboven aangekaarte documenten aan te leveren, wil je jouw NIWO vergunning verlengen. Let op: wees er tijdig bij en loop geen risico dat je NIWO vergunning geannuleerd wordt.

3

Neem contact op met MANDS

Kom je er niet uit? Wil je de kredietwaardigheid aantonen? Neem dan direct contact met ons op. We helpen je graag verder.

mands contact

De complete boekhouding uitbesteden?

 

MANDS voor de ZZP’er

Aangifte Omzetbelasting, Inkomstenbelasting en de jaarcijfers. Alles geregeld voor een vast tarief.

€ 135 p/mnd

MANDS voor de eenmanszaak

Alle fiscale aangiften en de jaarcijfers geregeld voor een vooraf bepaald tarief.

€ 175 – € 275 p/mnd

MANDS voor de MKB’er

Fiscale aangiften, salarisadministratie en de jaarrekening. Compleet beheer en advies.

€ 285 – € 365 p/mnd

Ondernemen is jouw ding; Boekhouden iets minder. Logisch.

Daarom zijn wij er. We helpen je graag verder.

Start een gesprek

010 – 818 32 63

Contact

Goudsesingel 249

3031 EL Rotterdam

made with ♥ in Rotterdam