Wat is de Niwo vergunning?

De niwo vergunning is een vereiste voor ondernemers die actief zijn in de transport- en koerierssector. Bedrijven die actief zijn in de goederenvervoer over de weg, moeten een dergelijke vergunning hebben. Deze vergunning geldt zowel voor nationale als voor internationale opererende bedrijven.

Het is wettelijk bepaald dat de niwo vergunning verplicht is voor ondernemers die voertuigen inzetten met een laadvermogen van meer dan 500 kilogram. Het laadvermogen wordt vermeld op het kentekenbewijs. De vergunning wordt op naam van de onderneming afgegeven en is 5 jaar geldig.

Niwo verklaring slechts €375

Via ons kan je de Niwo verklaring voor € 375 regelen, indien je een pas gestarte onderneming hebt. Meestal kunnen we de verklaring binnen 1 werkdag verstrekken. Snel en goedkoop! Langer in de business? Ook dan kunnen we de verklaring verstrekken.

Binnen 1 dag geregeld de Niwo verklaring!

Op afstand geregeld

Alle documenten lever je via e-mail aan, de rest doen wij!

Z

700+ klanten

700+ transportondernemers hebben al een verklaring geregeld via Mands

}

Binnen 24 uur geregeld

Binnen 1 werkdag verstrekken wij de verklaring.

Expertise

We hebben jarenlange ervaring en expertise in de transportbranche.

Oplossingsgericht

We denken graag met je mee en zoeken naar oplossingen.

niwo kredietwaardigheid eurovergunning

Wat zijn de voorwaarden voor het aanvragen van een Niwo vergunning?

Hieronder tref je een overzicht voor het aanvragen van een niwo vergunning. Indien je alle stappen volgt, dan kan je een niwo vergunning direct aanvragen via de niwo.

 

 • 1: je moet in het bezit zijn van de vakdiploma’s. Indien jezelf geen vakdiploma’s hebt, dan moet er iemand in de onderneming aanwezig zijn die als vervoersmanager kan werken.
 • 2: via de kamer van koophandel dien je de vervoersmanager als gevolmachtigde in te schrijven in jouw bedrijf
 • 3: je moet een verklaring omtrent gedrag aantonen (VOG)
 • 4: er dient een openingsbalans of vermogensopstelling aanwezig te zijn, waarbij je een kapitaal/eigen vermogen kunt aantonen van minimaal € 9.000. Dit kan je via mands laten verzorgen.

Stap 1: Vakdiploma vervoersmanager

Om een niwo vergunning te kunnen aanvragen, moet je in het bezit zijn van de geldende vakdiploma’s ofwel er moet iemand in de onderneming aanwezig zijn die als vervoersmanager zijn vakdiploma kan inbrengen. De vervoersmanager dient wel permanent en daadwerkelijk leiding te geven aan de vervoerswerkzaamheden binnen de onderneming.

Stap 2: Inschrijven vervoersmanager bij de KvK

Via de kamer van koophandel dien je de vervoersmanager als gevolmachtigde in te schrijven in jouw bedrijf. Dit betekent dat de vervoersmanager een volmacht krijgt om bepaalde vervoerswerkzaamheden te kunnen uitvoeren. De niwo checkt of de vervoersmanager daadwerkelijk is ingeschreven als gevolmachtigde.

Stap 3: VOG aanvragen

Er dient een verklaring omtrent gedrag (VOG) aangevraagd te worden. Deze mag maximaal twee maanden oud zijn. De vraag welk soort VOG er aangevraagd dient te worden, wordt bepaald door je rechtsvorm.

 

 • Je hebt een BV of V.o.F.: dan dien je de VOG RP (rechtspersonen) aan te vragen bij het ministerie van justitie. Deze wordt gevraagd op naam van je bedrijf. De aanvraag kan digitaal plaatsvinden.
 • Je hebt een eenmanszaak: dan dien je de VOG NP (natuurlijke personen) aan te vragen bij de gemeente. Deze wordt gevraagd op jouw naam als persoon zijnde. De aanvraag kan digitaal plaatsvinden.
 • Je hebt een eenmanszaak en hebt zelf niet de vakdiploma’s: dit betekent dat je de vervoersmanager hebt aangetrokken in jouw bedrijf. Dan dient de vervoersmanager ook een VOG NP aan te vragen.

Stap 4: Openingsbalans of vermogensopstelling

Je dient een openingsbalans of vermogensopstelling mee te sturen naar de Niwo, waarbij je een kapitaal/eigen vermogen kunt aantonen van minimaal € 9.000. Dit kan je via mands laten verzorgen. Dit betekent dat je een samenstellingsverklaring van een NOAB lid administratiekantoor dient aan te tonen. Een verklaring van een boekhouder of administratiekantoor die geen lid is van de NOAB wordt niet geaccepteerd.

Stel dat je niet 1 vergunning, maar meerdere niwo vergunningen wilt aanvragen. Dan dien je te beschikken over een eigen vermogen van € 9.000 plus € 5.000 voor elk extra niwo vergunning dat je wilt aanvragen. Bijvoorbeeld: je hebt vijf voertuigen en wilt dus 5 niwo vergunningen aanvragen, dan is de berekening als volgt:

€ 9.000 + 4 x € 5.000 = € 29.000. Het kapitaal c.q. eigen vermogen dat aanwezig moet zijn, dient dus minimaal € 29.000 te zijn.

Welke documenten moet je opsturen?

Om de aanvraag of verlenging van je niwo vergunning direct correct te regelen, dien je de volgende stukken op te sturen:

 

Niwo vergunning offerte aanvragen?

Indien je een niwo vergunning moet aanvragen of verlengen, dan heb je een niwo verklaring nodig. Wij leveren de volgende bescheiden die je door de niwo worden geaccepteerd:

 • (Openings)balans
 • Vermogensopstelling
 • Samenstellingsverklaring

Vraag direct geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij kunnen onze diensten online c.q. op afstand uitvoeren.

Niwo vergunning - pas opgerichte bedrijf

Indien je onlangs een onderneming hebt gestart en een niwo vergunning wilt aanvragen, dan kunnen wij een openingsbalans en een vermogensopstelling voor je samenstellen. Via MANDS ben je voor € 375,- excl. BTW voorzien van een verklaring die je kunt gebruiken voor de Niwo. Onze tarieven zijn simpel en duidelijk. Hieronder tref je tevens een overzicht van de benodigde stukken aan:

 • KvK Uittreksel
 • Kopie ID
 • Bankafschrift waarmee het vermogen van minimaal € 9.000 aangetoond kan worden

Wil je direct van onze diensten gebruik maken, vul dan je gegevens in via het contactformulier en wij doen de rest. Binnen 2 tot 3 dagen direct geregeld.

Niwo vergunning - actieve bedrijf

Indien je een bestaande onderneming hebt en een niwo vergunning wilt aanvragen of verlengen, dan hebben wij meer informatie en documenten nodig om je te kunnen voorzien van een niwo verklaring. Dit is wel per onderneming afhankelijk. Zo kan je bijvoorbeeld een wel/geen achtergestelde lening hebben, personeel indienst hebben en kunnen er leasecontracten aanwezig zijn.

Hierdoor kunnen wij niet vooraf een vaste prijs hanteren. Wat we wel doen is dat we allereerst de stukken opvragen, deze bekijken en aan de hand hiervan een offerte opmaken. Hiermee weet je op voorhand direct wat de kosten zijn en kan je natuurlijk zelf de beslissing nemen om wel of geen gebruik te maken van onze diensten. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en wij zullen direct je vraag in behandeling nemen.

Ondernemen is jouw ding; Boekhouden iets minder. Logisch.

Daarom zijn wij er. We helpen je graag verder.

Start een gesprek

010 – 818 32 63

Contact

Goudsesingel 249

3031 EL Rotterdam

Stuur een bericht

info@mands.nl

contactformulier

made with ♥ in Rotterdam