Wat is de WAS verklaring?

PostNL eist voor het verkrijgen van een zogeheten ‘ZMP-toeslag’ een rapport van feitelijke bevindingen, ondertekend door een RA of AA of een NOAB- en/of RB-lid. MANDS is NOAB lid en kan je derhalve voorzien van het rapport. Zelfstandigen met personeel die een vervoersovereenkomst hebben met PostNL moesten in het verleden verklaringen laten ondertekenen door een RA of AA. Dat hoeft nu niet meer. Het protocol, waarin alle voorwaarden staan vermeld, krijgt de pakketbezorger via PostNL.

WAS verklaring vanaf € 375

Om een Was verklaring conform het protocol ZMP-toeslag te kunnen afgeven, moeten wij een aantal bescheiden ontvangen. Indien wij de genoemde documenten ontvangen, kunnen wij snel schakelen en binnen 1 week je voorzien van een verklaring.

Via MANDS ben je va. € 375,- excl. BTW voorzien van een verklaring die je kunt gebruiken om te voldoen aan het protocol van je opdrachtgever.

WAS verklaring goed geregeld

Op afstand geregeld

Alle documenten lever je via e-mail aan, de rest doen wij!

Z

300+ klanten

300+ was verklaringen reeds verstrekt! 

}

Snel schakelen

We kunnen snel schakelen en jou goed voorbereiden.

Expertise

We hebben jarenlange ervaring en expertise in de transportsector.

Oplossingsgericht

We denken graag met je mee en zoeken naar oplossingen.

Wat leveren wij bij de WAS verklaring?

Nadat wij de stukken hebben ontvangen en onze werkzaamheden hebben afgerond, ontvang je de volgende stukken:

  • Verantwoording ZMP toeslag
  • Rapport feitelijke bevindingen

De bovengenoemde documenten zijn voldoende om te kunnen voldoen aan de eisen van je opdrachtgever. Wij kunnen onze diensten online c.q. op afstand uitvoeren.

Benodigde bescheiden WAS verklaring

Via MANDS ben je va. € 375,- excl. BTW voorzien van onze rapportage die je kunt gebruiken voor het protocol ZMP-toeslag en je Was verklaring. Onze tarieven zijn simpel en duidelijk. Hieronder tref je een overzicht van de benodigde stukken aan:

  • KvK Uittreksel
  • Kopie ID
  • Overzicht ingezette personen – (ontvang je van je opdrachtgever)
  • Arbeidsovereenkomst personeel
  • ID bewijzen personeel
  • Bescheiden salarisadministratie
  • Bankafschriften

Wil je direct van onze diensten gebruik maken, vul dan je gegevens in via het contactformulier en wij doen de rest.

Het protocol ZMP-toeslag

De BGV cao is van toepassing op werknemers die werkzaamheden uitvoeren in het goederenvervoer. De dienstverlening van PostNL valt onder de reikwijdte van de BGV cao. Voor de ritten die gereden worden door medewerkers in loondienst, kent PostNL aan haar opdrachtnemers een zogenoemde ZMP-toeslag toe. PostNL Pakketten B.V. zal jaarlijks bij ZMP-ers die ritten uitvoeren voor PostNL Pakketten B.V. het rapport van feitelijke bevindingen met betrekking tot de Verantwoording opvragen.

De opdracht is met je overeengekomen en heeft als doel PostNL te laten vaststellen dat de Verantwoording juist en accuraat is en dat er minimaal conform BGV cao wordt betaald door zelfstandig ondernemers die met PostNL een overeenkomst hebben. Op basis hiervan kan PostNL de toekenning van de ZMP toeslagen voor de ZMP-er vaststellen. De overeengekomen specifieke werkzaamheden zijn door PostNL vastgelegd in het Protocol ZMP toeslagen 2017.

Ondernemen is jouw ding; Boekhouden iets minder. Logisch.

Daarom zijn wij er. We helpen je graag verder.

Start een gesprek

010 – 818 32 63

Contact

Goudsesingel 249

3031 EL Rotterdam

Stuur een bericht

info@mands.nl

contactformulier

made with ♥ in Rotterdam