Alles over de SNCU uitgelegd

De SNCU staat voor Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten. De SNCU geeft voorlichting voor uitzendkrachten en ziet toe op naleving van deze arbeidsvoorwaarden.

Als ondernemer in de uitzendbranche kan je via MANDS de benodigde informatie krijgen. Wij zijn specialist op het gebied van de voorwaarden en controlepunten. Wij kunnen jou de juiste manier adviseren en voorbereiden op een eventuele controle.

SNCU goed geregeld via MANDS

 

^
Op afstand? Geen probleem

Je kan alles digitaal aanleveren. Wij doen de rest. 

^
Snel en Praktisch

We kunnen snel schakelen en zijn praktisch ingesteld.

^
200+ SNCU controles

Meer dan 200 begeleidingen inzake SNCU controles!

^
Expertise in SNCU

Jarenlange ervaring en expertise in de uitzendsector en SNCU.

^
Vanaf € 750 geregeld

Situatieafhankelijk kunnen we vanaf € 750 onze diensten verzorgen.

^
Oplossingsgericht

We zijn oplossingsgericht en denken met je mee. We helpen je graag.

SNCU begeleiding geregeld voor een vaste prijs. 

Voorkom hoge SNCU boetes!

Ontvang binnen enkele uren een geheel vrijblijvend offerte! We kunnen zeer snel schakelen, waardoor je complete administratie SNCU proof wordt.

 

Snel schakelen en direct regelen? 

Bel of mail ons. We helpen je graag verder!

SNCU en toezicht CAO

De SNCU houdt toezicht op de naleving van cao’s in de uitzendbranche. Stelt de organisatie tijdens het onderzoek bij jou vast dat de cao niet correct wordt nageleefd, dan word je in de gelegenheid gesteld de fout te herstellen. Als er vervolgens wordt vastgesteld dat de fout daadwerkelijk is hersteld, dan wordt het onderzoek gesloten.

Mocht een uitzendbureau niet voortvarend meewerken aan het onderzoek of het herstel, dan treedt de organisatie op. Wij kunnen ervoor zorgen dat je de fouten op een correcte manier kan herstellen. MANDS is de SNCU specialist en heeft al vele dossiers behandeld. We helpen jou ook graag verder.

Schakel een specialist in!

Indien de uitzendonderneming een brief heeft ontvangen van de SNCU, is het raadzaam om een specialist in te schakelen. De SNCU heeft naar aanleiding van de ontvangen (anonieme) informatie van uitzendkrachten een vermoeden dat het wellicht niet conform de cao verloopt en wenst dit te onderzoeken.

Als alles conform de cao verloopt is er geen enkel probleem, zou je denken. De werkelijkheid is anders hebben wij ervaren. Met name punten als inlenersbeloning, overuren en uitbetaling van reserveringen alsmede een correcte afdracht van de pensioenen aan StiPP komen aan de orde. Wij beschikken over deze informatie en hebben ruime ervaring met SNCU controles. Neem gerust contact met ons voor de mogelijkheden.

Het dient zekere aandacht om tijdig maatregelen te nemen indien jouw uitzendonderneming gecontroleerd wordt. De gestelde termijnen dienen gevolgd te worden.

Hoogte SNCU boete

Naar aanleiding van het onderzoek kan de SNCU een materiële schadelast c.q. voorlopige boete opleggen. Dit is een sommatie om het bedrag uit te betalen aan de begunstigden. De boete kan duizenden Euro’s bedragen. Zelfs kan je juridisch aansprakelijk worden gesteld om te betalen en mee te werken. Doe je dit niet? Dan kan je in prive aansprakelijk worden gesteld.

Waar richt de SNCU zich op?

  • als er meldingen zijn ontvangen van mogelijke cao-overtreding. De meldingen moeten wel voldoende concreet en toetsbaar zijn op mogelijke structurele overtredingen;
  • uit risico-selecties naar voren komende uitzendbureaus met een verhoogd risico op niet naleving van de cao’s;
  • die in de media worden genoemd en waarover signalen uit de markt vermoedens geven dat er iets aan de hand is. Ook hier geldt dat de signalen voldoende concreet, toetsbaar, herleidbaar moeten zijn en wijzen op mogelijke structurele overtredingen.

Ondernemen is jouw ding; Boekhouden iets minder. Logisch.

Daarom zijn wij er. We helpen je graag verder.

Start een gesprek

010 – 818 32 63

Contact

Goudsesingel 249

3031 EL Rotterdam

made with ♥ in Rotterdam